QUASAR Een rijzende ster.
Quasar, een familieverlichtingsbedrijf uit Giessen in Nederland, dat een rijzende ster werd binnen de internationale verlichtingsmarkt, en feller dan ooit blijft branden. De collectie wordt jaar na jaar sterker en groeit.
Vader en oprichter Teun van Gammeren lanceerde Quasar voor het eerst internationaal in 1992, bij Euroluce, Milaan. Destijds bestond de collectie voornamelijk uit gegoten metalen verlichtingsontwerpen, verkrijgbaar in drie afwerkingen: ruw aluminium, gepolijst aluminium en brons, waarbij elke afwerking zich leende voor een van de drie categorieën: klassieke, tijdloze of moderne sfeer.
Hoewel de collectie sindsdien is veranderd, biedt Quasar tot op de dag van vandaag nog steeds vele afwerkingen, waardoor elk ontwerp kan worden gebruikt in een klassieke, tijdloze of moderne sfeer.
Door de jaren heen is de collectie verrijkt met bijzondere ontwerpen van tal van Nederlandse ontwerpers, maar vooral ook ontwerpers uit het buitenland.

quasarholland.com


Terzani, maker van design verlichting uit Florence, Italië, blijft de manier waarop luxe verlichting wordt ontworpen en geproduceerd herdefiniëren. Door te experimenteren met nieuwe productiemethoden en vooruitstrevende ideeën, is het merk bekend geworden door ontwerpen die sculptuur, licht, schaduw en beweging gebruiken om ruimtes opnieuw vorm te geven. Deze handgemaakte producten bevinden zich op het snijvlak van kunst, luxe en design. Met respect voor de ambachtelijke traditie van Terzani, blijft elke lichtsculptuur traditionele methoden voor het verwerken van glas en metaal integreren, samen met individuele aandacht voor elk detail.

www.terzani.com

Advies; koop Terzani lokaal bij een van onze dealers.
Koopt u Terzani online bij een buitenlandse webshop dan bieden wij geen ondersteuning bij garantie en service.

Masiero is een Italiaans verhaal van passie, elegantie, traditie en succes in de verlichtingskunst, erkend en gekozen over de hele wereld.

Geboren uit de passie van de oprichters Marilena Pellizzato en Paolo Masiero, is het bedrijf nu een referentiemerk geworden in internationale kringen van hoogwaardige decoratieve verlichting, dankzij het evolutiepad dat is afgelegd door de tweede generatie, vertegenwoordigd door Enrico Maria Masiero.

Van een passie voor de klassieke wereld, uitstekend uitgedrukt in de Atelier-catalogus, tot de meest verrassende hedendaagse designoplossingen in de Dimore-catalogus, met een unieke interpretatie van de Outdoor, Masiero kan de juiste verlichtingsoplossing bieden voor elke behoefte.

www.masierogroup.com


In zeven eeuwen geschiedenis heeft Barovier&Toso mode zien komen en gaan. Sommige waren minimaal, andere meer barok, maar stuk voor stuk jaagden ze de tijd achterna in een wanhopige zoektocht naar het 'nieuwe'.
De tijd in Venetië daarentegen gaat langzaam voorbij. Er is geen haast, geen rage, alleen veel ruimte en tijd om je vak te ontwikkelen. Daar heeft Barovier&Toso er de tijd voor genomen en in die tijd heeft Barovier&Toso geleerd dat ze liever iets unieks en verhelderends doen dat eeuwig duurt in plaats van iets nieuws dat maar één seizoen boeit. Er is kracht voor nodig om glas uit het vuur en de hitte te halen. Er is geduld voor nodig om te streven naar niets minder dan de perfecte vorm. En er is veel moed voor nodig om een legendarische luxe verlichtingstraditie naar de nieuwe wereld te laten groeien, in samenwerking met innovators en traditionalisten. Maar nogmaals, Barovier&Toso kan zich de luxe van tijd veroorloven.

En misschien kunt u dat ook.

www.barovier.com


Alles begint bij licht
Alles begint bij de lichtstraal die zachtjes een omgeving omhult, die de avond buiten verlicht, die een kantoor beslissend verlicht of een voetpad discreet. Puraluce is lichttechnische hoogstandjes gehuld in een elegant minimalistisch design, als maatpak passend bij de lichtbundel en de ontworpen omgeving.

Gemaakt in Italië, innovatief, stijlvol en excellent: Pura Luce

puraluce.it

BuzziSpace creëert gelukkige en gezonde werkplekken over de hele wereld. In Nederland gemaakte verlichtingsarmaturen die de akoestiek verbeteren. Goede verlichting en een fijne akoestiek heeft een bewijsbaar goede invloed op ons welbevinden.

In 2007 begon het allemaal met ons hero-materiaal; BuzziFelt, gemaakt van 100% geupcyclede PET-flessen. Sindsdien hebben we ons aanbod uitgebreid met akoestische oplossingen, verlichting en meubilair om te voldoen aan de verschillende behoeften van de steeds veranderende werkruimte die zowel funcioneel als inspirerend zijn.

BuzziSpace gelooft in werken vanaf elke locatie samen met het creëren van Hubs for Togetherness. Onze oplossingen helpen overmatig lawaai te verminderen, zodat mensen zich meer gefocust en minder gestrest voelen en beter gedijen in hun omgeving. Voor op kantoor, in een openbare ruimte, in een hotellobby of thuis: BuzziSpace heeft een armatuur dat de akoestiek en de verlichting van uw omgeving verbetert.

www.buzzispace

"Licht is werkelijkheid, droom, stijl en sfeer.
Licht is het verhaal dat we graag vertellen."

Lucifero's is het verhaal van een familie die met inzicht en vastberadenheid in 1978 een klein bedrijf oprichtte in Bologna, waar het nog steeds een fabriek van 8.000 vierkante meter exploiteert. Nu is dit kleine bedrijf een leider geworden in de productie van apparatuur voor architecturale verlichting van hoge kwaliteit, volledig made in Italy.
Bij Lucifero's is het ontwerp van het product erop gericht om de armatuur harmonisch aan te laten sluiten bij de omringende architectuur, niet alleen in fysieke zin, maar ook in materiële zin. De ontwerper heeft dus een kneedbaar stuk gereedschap om mee te werken. Vanuit de overtuiging dat verlichting in dienst moet staan van de architectuur – en niet andersom – zijn we bij Lucifero’s meer geïnteresseerd in de functie en de visuele taken die het armatuur moet vervullen dan in het ontwerp van het object zelf. En het is om deze reden dat we de naam van ons merk hebben gekozen. In het Latijn verwijst het naar de allereerste functie van een armatuur: licht brengen. Deze vereiste, zelfs vanaf de vroegste stadia van het idee voor een product, heeft ons ertoe aangezet om zorgvuldig onderzoek te doen naar zowel de technologisch meest geavanceerde verlichtingsoplossingen als de materialen en afwerkingen die tijdens het creatieve proces als interessant voor de ontwerper kunnen worden beschouwd.

www.luciferos.it